| Email šablony | Pletení | Počítej Kalorie | Rybář | Domácí účto | EET Účtenky | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Omalovánky | DWN.cz | FormOffice | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Cagiho smetanový steak s ala plísňák


Doba přípravy:01:15
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:9.1.2011

Ingredience:

500 g kuřecích prsou
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
1 slepičí bujón
250 g rýže
1 oloupaná cibule
1/2 g šafránu (nebo kurkuma) ¨
250 g brokolice
1 mrkev ¨
jíška
200 ml smetany
200 ml mléka
150 g Nivy
petrželka
sůl, pepř, podravka

Popis:

Cibuli nakrájíme najemno, na tuku necháme zesklovatět, přidáme opranou rýži a krátce orestujeme. Do rýže přidáme šafrán, na plátky nakrájenou mrkev, osolíme a okořeníme podravkou a podlijeme vodou. Za stálého míchání rýži vaříme až se odpaří větší část vody, přikryjeme poklicí a vložíme do rozehřáté trouby. Troubu vypneme a necháme dodusit 20 minut. Do hotové rýže vmícháme spařenou překrájenou brokolici. Kuřecí prsa okořeníme, z obou stran prudce orestujeme, přidáme máslo a velmi pozvolna dodusíme. Mléko se smetanou přivedeme do varu, ochutíme výpekem z pánvičky, slepičím bujónem a přivedeme do varu. Omáčku zahustíme jíškou, přidáme na kostky nakrájený sýr Niva. Krátce prohřejeme tak, aby se sýr nerozpustil úplně. Omáčku doplníme sekanou petrželkou nebo kerblík.


Jít na recept Cagiho smetanový steak s ala plísňák >>