| Zbrojní průkaz | FormOffice | EET Účtenky | Pletení | Rybář | Domácí účto | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Omalovánky | Email šablony | Formuláře na PC | DWN.cz | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bylinková vepřová pečeně


Doba přípravy:
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:15.6.2016

Ingredience:

2 stroužky česneku
800 g vepř. pečeně bez kosti
sůl
pepř
6 hřebíčků
3 snítky čerstvého rozmarýnu
2 snítky šalvěje
2 červené cibule
asi 2 lžíce olivového oleje
200 ml bílého vína
kůra z 1 citronu
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky

Popis:

Česnek oloupeme a prolisujeme. Vepřovou pečeni omyjeme a osušíme. Svrchu do ní nožem uděláme několik mělkých zářezů tak, aby vznikla mřížka. Osolíme ji, opepříme a potřeme česnekem. Poklademe ji snítky rozmarýnu a šalvěje a převážeme nití, aby bylinky nepadaly dolů.
Cibule oloupeme, nakrájíme na měsíčky a rozprostřeme na dno pekáčku. Navrch položíme připravené maso. Pečeni posypeme rozdrcenými hřebíčky, pokapeme olejem a podlijeme asi 100 ml vody. V troubě při 180 °C ji pečeme asi 90 minut. Během pečení ji přeléváme bílým vínem a výpekem. Dle potřeby přiléváme vodu.
Asi 10 minut před koncem pečení zvýšíme teplotu v troubě na 220°C. Pečeni posypeme strouhanou citronovou kůrou a dopečeme dozlatova. Výpek slijeme do kastrůlku a rozpustíme v něm máslo. Zaprášíme moukou a dle potřeby naředíme vodou. Šťávu ještě asi 5 minut povaříme


Jít na recept Bylinková vepřová pečeně >>