|
| DWN.cz | Pletení | Recepty doma | Snadné hubnutí | EET Účtenky | FormOffice | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | MojeUnikovka.cz | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Hromadné emaily | Email šablony |
|
| ||||||||
|
Bulharská surma | ||||||||
| ||||||||
|
Ingredience: 120 g rýže | ||||||||
|
Popis: Rýži přebereme, propláchneme a dusíme doměkka v osolené vodě. Maso vložíme do mísy, přidáme 2 vejce, zchladlou rýži, polovinu nadrobno nakrájené cibulky, sůl, pepř, sladkou papriku a vymícháme masovou hmotu. Listy zelí spaříme v horké vodě, naplníme hmotou z mletého masa a vytvoříme závitky. Do předem vymazaného pekáčku poklademe na dno propláchnuté sterilované zelí a na to upravíme zelné závitky. Lehce podlijeme vodou a v předehřáté troubě zapečeme. Na rozpáleném oleji dozlatova opečeme na jemno nakrájenou cibulku, přidáme kečup, zaprášíme moukou, opečeme a zalijeme rozehřátým mlékem. Prošleháme a uvedeme do varu. Osolíme. Takto připravenou omáčkou zalijeme závitky a dodusíme. Podáváme s vařenými brambory. |