| Recepty doma | FormOffice | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Omalovánky | Formuláře na PC | Domácí účto | Email šablony | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Rybář | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bulharská surma


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:3
Autor:
Přidáno/změněno:3.9.2013

Ingredience:

120 g rýže
sůl
2 vejce
800 g mletého masa
2 cibule
pepř
sladká paprika
4 velké listy bílého hlávkového zelí
tuk na vymazání pekáče
malá sklenice bílého sterilovaného zelí
2 lžíce oleje
1 lžička kečupu
1 lžíce hladké mouky
1/2 l mléka

Popis:

Rýži přebereme, propláchneme a dusíme doměkka v osolené vodě. Maso vložíme do mísy, přidáme 2 vejce, zchladlou rýži, polovinu nadrobno nakrájené cibulky, sůl, pepř, sladkou papriku a vymícháme masovou hmotu. Listy zelí spaříme v horké vodě, naplníme hmotou z mletého masa a vytvoříme závitky. Do předem vymazaného pekáčku poklademe na dno propláchnuté sterilované zelí a na to upravíme zelné závitky. Lehce podlijeme vodou a v předehřáté troubě zapečeme. Na rozpáleném oleji dozlatova opečeme na jemno nakrájenou cibulku, přidáme kečup, zaprášíme moukou, opečeme a zalijeme rozehřátým mlékem. Prošleháme a uvedeme do varu. Osolíme. Takto připravenou omáčkou zalijeme závitky a dodusíme. Podáváme s vařenými brambory.


Jít na recept Bulharská surma >>