|
| Recepty doma | Formuláře ZDARMA | MojeUnikovka.cz | EET Účtenky | Domácí účto | Snadné hubnutí | DWN.cz | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Pletení | Email šablony | Hromadné emaily | Formuláře na PC | FormOffice |
|
| ||||||||
|
Bulharská rýže | ||||||||
| ||||||||
|
Ingredience: 2 hrnky rýže s kulatými zrnky | ||||||||
|
Popis: Kuřecí směs omyjeme a necháme vařit ve vodě s lžící oleje a sladkou paprikou do poloměkka. Rýži propláchneme studenou vodou a rovnoměrně rozložíme na plech. Podlejeme lečem, které rozředíme vývarem (nebojte se dát více vývaru, vydusí se)a poklademe díly z kuřecí směsi. Zaprášíme drhnutou saturejkou a vložíme do trouby vyhřáté na 180-200 °C. Podle stavu rýže ještě podléváme (kulatá rýže dobře saje, ale neměla by po změknutí "stát ve vodě"). Dochutíme vegetou. Osvědčenou přílohou jsou kyselé okurky. |