| FormOffice | Domácí účto | Pletení | DWN.cz | Email šablony | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Rybář | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bůčková roláda - vařená


Doba přípravy:01:20
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:23.6.2016

Ingredience:

1 kg bravčového bôčika bez kostí (nízky bôčik)
25 g rýchlosoli
mletá červená paprika (podľa vzhľadu a chuti)
mleté čierne korenie (podľa chuti)

Popis:

Z bôčika odrežeme kožu a ak treba, aj časť slaniny. Naklepeme ho, posypeme rýchlosoľou, zvinieme, previažeme pevnou niťou (špagátom) a na 24 hodín odložíme do chladničky.
Odležanú roládu dáme do mikroténového sáčku na tlačenku alebo iného vhodného mikroténového sáčku, pevne zviažeme a dáme variť. Varíme 2 hodiny.
Z vychladnutej rolády odstránime niť (špagát), posypeme červenou paprikou a korením. Krájame na tenšie kolieska a podávame s chlebom a prílohou, napr. chrenom, horčicou, čalamádou).


Jít na recept Bůčková roláda - vařená >>