| Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Pletení | EET Účtenky | Email šablony | DWN.cz | Hromadné emaily | Domácí účto | Snadné hubnutí | FormOffice | Omalovánky | Rybář | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bryndzové pečivo


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:11.9.2016

Ingredience:

200 g polohrubej múky
200 g uvarených zemiakov
200 g masla
200 g bryndze
jeden žĺtok
soľ
jedna lyžička prášku do pečiva
Na potretie: bielok
celá rasca
hrubozrnná soľ

Popis:

Do preosiatej múky pridáme kypriaci prášok, vychladnuté, najemno postrúhané zemiaky a nastrúhané maslo. Vmiešame bryndzu, žĺtok, soľ a vymiesime hladké cesto. Vyvaľkáme ho na pomúčenej doske a pokrájame na menšie kúsky hrubé asi pol centimetra. Potrieme bielkom, posypeme celou rascou, hrubozrnnou soľou, uložíme na vymastený plech a vo vyhriatej rúre upečieme.


Jít na recept Bryndzové pečivo >>