| Snadné hubnutí | Domácí účto | Email šablony | DWN.cz | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | FormOffice | Pletení | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Rybář | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bryndzové halušky od Ondreje


Doba přípravy:00:25
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:14.8.2022

Ingredience:

500 g zemiakov
100 g hladkej múky
100 g hrubej múky
1 vajce
1 čl soli
1 dl mlieka
200 g údenej slaniny
200 g bryndze
kyslé mlieko (zákvas)

Popis:

Očistené a umyté surové zemiaky postrúhame na jemnom strúhadle, pridáme 0,5 dl mlieka, múku, soľ, vajce a vypracujeme v mise polotuhé cesto.
Po častiach ho dávame na drevenú dosku a koncom noža hádžeme do vriacej vody halušky. Krátko povaríme, uvarené scedíme a prepláchneme studenou vodou.
Údenú slaninu si nakrájame na malé kocky. Panvicu rozpálime a slaninu na nej vyškvaríme. Masť vylejeme na halušky, pridáme bryndzu, podľa potreby mlieko a dôkladne premiešame.
Pred podávaním halušky posypeme slaninovými oškvarkami. Podávame s pohárom kyslého mlieka.

Čas prípravy: 10 minút; Čas varenia: 15 minút


Jít na recept Bryndzové halušky od Ondreje >>