| FormOffice | Domácí účto | Formuláře na PC | Omalovánky | Rybář | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Pletení | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Email šablony | Hromadné emaily | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Broskvový štrůdl


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:10
Autor:
Přidáno/změněno:1.2.2016

Ingredience:

vejce 1 ks
náplň:
rozinky 4 lžíce
broskvový kompot 2 konzervy
těsto:
vejce 2 ks
mléko 6 lžic
prášek do pečiva 1 balíček
cukr moučka 150 g
hladká mouka 500 g
hera 120 g

Popis:

Do mísy nasypeme hladkou mouku, moučkový cukr, přidáme pokrájený tuk, vejce, prášek do pečiva a mléko.
Nejprve vařečkou promícháme, pak rukou vypracujeme vláčné, ale nelepivé těsto. Necháme chvíli odležet v chladu.
Připravíme si broskve. Pokud máme broskve čerstvé, omyjeme je, odstraníme pecku a pokrájíme je. Je vhodné je oloupat. Máme-li broskve kompotované, šťávu scedíme a necháme broskve okapat. Pak je pokrájíme.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme ho na moukou vysypaném vále, rozložíme připravené broskve a přidáme rozinky. Na jeden závin použijeme jeden celý kompot. Stočíme závin, přendáme na pečící papír a na plech. Stejným způsobem připravíme druhý závin. Oba potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Broskvový štrúdl pečeme v horkovzdušné troubě 60 minut.
Tento štrúdl je velmi chutný ještě vlažný a doplněný šlehačkou.


Jít na recept Broskvový štrůdl >>