Ingredience:
4 broskve
220 ml vanilkového sirupu
***/ vanilkový sirup :
500ml vody, 300 cukru,
1/2 luskuvanilky nadrobno nasekané nebo
1 balíček vanilkového cukru /
500 ml přírodního šampaňského
1 malý vanilkový lusk
200 g jahod
250 ml šlehané smetany
2 polévkové lžíce cukru g cukru ,
2 polévkové lžíce čerstvých jahod na ozdobu
4 lístky čerstvé máty na ozdobu
|
|
Popis:
Broskve maličko nakrojíme podél obvodu ,pak je ponoříme na 30 vteřin do vařící vody , vyjmeme , necháme okapat , zchladíme a oloupeme. Vanilku nasekáme na drobno. Smícháme sirup , víno a nasekanou vanilku , zamícháme a uvedeme do varu . Opatrně vložíme do vroucího sirupu oloupané broskve a vaříme je 5min. na velmi mírném plameni. Vyjmeme , necháme okapat a odložíme. Sirup přecedíme a silně zchladíme .
Jahody protřepeme sítem , smícháme s cukrem , přidáme šlehanou smetanu a pečlivě promícháme . Vložíme jahodovou smetanu na dno mísy , na ni uložíme broskve , ozdobíme několika čerstvými jahodami a mátovými lístky .
Zvlášť podáváme ve skleničkách vychlazenou šťávu.
|