| Snadné hubnutí | Domácí účto | Pletení | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | EET Účtenky | MojeUnikovka.cz | Email šablony | FormOffice | Recepty doma | DWN.cz | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bretaňské fazole


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:23.4.2010

Ingredience:

200 g bílých fazolí
25 g sádla
1 cibule
15 g hladké mouky
1/4 kostky masoxu
1 stroužku česneku;
pepř
sůl
1,5 lžíce rajčatového protlaku (nebo 2,5 lžic kečupu);
zelená petrželka

Popis:

Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání osmažíme dozlatova. Podlijeme vývarem z fazolí, v kterém jsme rozmíchali masox, přidáme rajský protlak nebo kečup, utřený česnek, pepř, sůl a společně povaříme. Vzniklou, ne příliš hustou omáčku podle chuti okyselíme nebo přisladíme, vmícháme uvařené a scezené fazole a necháme přejít varem. Jednotlivé porce sypeme najemno nasekanou petrželkou. Podáváme s bílým chlebem.


Jít na recept Bretaňské fazole >>