| Pletení | EET Účtenky | Omalovánky | Domácí účto | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Rybář | Email šablony | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | FormOffice | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bretaňské fazole


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:23.4.2010

Ingredience:

200 g bílých fazolí
25 g sádla
1 cibule
15 g hladké mouky
1/4 kostky masoxu
1 stroužku česneku;
pepř
sůl
1,5 lžíce rajčatového protlaku (nebo 2,5 lžic kečupu);
zelená petrželka

Popis:

Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání osmažíme dozlatova. Podlijeme vývarem z fazolí, v kterém jsme rozmíchali masox, přidáme rajský protlak nebo kečup, utřený česnek, pepř, sůl a společně povaříme. Vzniklou, ne příliš hustou omáčku podle chuti okyselíme nebo přisladíme, vmícháme uvařené a scezené fazole a necháme přejít varem. Jednotlivé porce sypeme najemno nasekanou petrželkou. Podáváme s bílým chlebem.


Jít na recept Bretaňské fazole >>