| Pletení | Rybář | DWN.cz | Domácí účto | Počítej Kalorie | Recepty doma | Omalovánky | FormOffice | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Hromadné emaily |
|
| ||||||||
Brambory zapečené s uzeným | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 kg zemiakov | ||||||||
Popis: Zemiaky uvarené v šupe očistíme a nakrájame na kolieska. Pór narežeme na väčšie kolieska a údené mäso na kocky. Zapekaciu nádobu potrieme rastlinným maslom vrstvíme zemiaky, pór, mäso, každú vrstvu jemne pokvapkáme olejom a osolíme. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, poprášime hladkou múkou, prilejeme mlieko a za stáleho miešania privedieme do varu. Potom pridáme horčicu, soľ a mleté čierne korenie. Nákyp prelejeme omáčkou a posypeme postrúhaným ementálom. Zapekáme v predhriatej rúre na 200 °C 30 min. Na záver posypeme petržlenovou vňaťou. |