| Omalovánky | Snadné hubnutí | Rybář | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Pletení | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Domácí účto | Recepty doma | Hromadné emaily | EET Účtenky | DWN.cz | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Brambory zapečené s fazolemi


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:3
Autor:
Přidáno/změněno:19.10.2015

Ingredience:

800g brambor
500g červených fazolí (steril.)
2 červené feferonky
4 rajčata
3 cibule
1 stroužek česneku
půl svazku saturejky
půl svazku bazalky
1 lžíce másla
2 lžíce mouky
500ml zeleninového vývaru
500g jogurtu
bylinková sůl
pepř
1 lžička kmínu
200g strouhaného ementálu

Popis:

Brambory oloupeme, nakrájíme nap látky a 3 minuty povaříme. Omyté fazole necháme okapat. Feferonky a rajčata očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme a posekáme. Bylinky jemně posekáme. Troubu předehřejeme na 300 stupňů. Na rozehřátém másle zesklovatíme cibuli a česnek. Přidáme mouku a krátce osmahneme. Přilijeme vývar, přidáme pokrájené feferonky a omáčku za stálého míchání 4-5 minut povaříme. Hrnec stáhneme z plotny, vmícháme jogurt a 2/3 bylinek. Osolíme, opepříme a přidáme kmín. Bramobry a fazole naplníme do formy ,zalijeme omáčkou a posypeme sýrem. Zapékáme asi 30 minut v troubě.


Jít na recept Brambory zapečené s fazolemi >>