| Zbrojní průkaz | Rybář | EET Účtenky | Omalovánky | Recepty doma | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Email šablony | Počítej Kalorie | Domácí účto | Formuláře na PC | Pletení | FormOffice | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Brambory se slaninou a vejcem


Doba přípravy:01:20
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:3.5.2017

Ingredience:

1 kg menších brambor
4 červené feferonky
2 cibule
150 g anglické slaniny
sůl
pepř
kayenský pepř
olej
malá konzerva červených fazolí (400 ml)
malá konzerva sterilované kukuřice (400 ml)
4 vejce
lžíce másla

Popis:

Brambory omyjeme a rozpůlíme, feferonky omyjeme, podélně rozpůlíme, vyřízneme semeníky a lusky nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na dílky. Slaninu nakrájíme na proužky široké 4 cm. Troubu předehřejeme na 200 °C, brambory, cibuli a feferonky vložíme do pekáče. Osolíme, opepříme, ochutíme kayenským pepřem, pokapeme olejem a obložíme slaninou. Pečeme asi 45 minut za občasného zamíchání. Fazole a kukuřici necháme okapat a vmícháme do brambor. Na másle usmažíme sázená vejce, osolíme a opepříme. Vejce poklademe na opečené brambory, případně ozdobíme petrželovou natí a podáváme.


Jít na recept Brambory se slaninou a vejcem >>