| Domácí účto | Rybář | Počítej Kalorie | DWN.cz | Omalovánky | Formuláře na PC | FormOffice | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Email šablony | Recepty doma | Pletení | EET Účtenky | Snadné hubnutí |
|
| ||||||||
Brambory po vlámsku | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 kg brambor | ||||||||
Popis: Nakrájíme slaninu na malé kousky a necháme je minutu vařit ve vroucí vodě. Vyjmeme ji a dáme odkapat. Oloupeme mrkev, cibuli,brambory. Mrkev nakrájíme na proužky. Cibuli nasekáme. Umyjeme a nasekáme nadrobnou petrželku. Cibuli a slaninu smažíme 2 minuty na másle. Zalijeme polovinou hovězího vývaru a přivedeme k varu. Zakryjeme pokličkou a vaříme 10 minut. Potom přidáme celé brambory, nakrájenou mrkev a zbytek vývaru. Znovu přivedeme k varu. Osolíme, opepříme. Vaříme 15 minut. Nakonec vysypeme petrželkou a podáváme horké. |