| Zbrojní průkaz | Omalovánky | Snadné hubnutí | Domácí účto | Rybář | FormOffice | DWN.cz | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Pletení | Recepty doma | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Brambory plněné mletým hovězím


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:23.4.2017

Ingredience:

10 velkých brambor
500 ml smetany
2 lžíce mouky
2 lžíce másla
500 ml vývaru
125 ml rajského protlaku
nasekaná zelená petrželka
400 gramů hovězího masa
1 cibule
1 lžíce sádla

Popis:

Brambory omyjeme a vaříme asi dvacet minut. Scedíme, oloupeme a vydlabeme tak, aby stěna byla přibližně jeden centimetr široká. Hovězí umeleme a smícháme s osmaženou nakrájenou cibulkou. Dochutíme solí a pepřem. Brambory naplníme a uložíme v pekáčku. Připravíme si rajčatovou omáčku. Mouku osmažíme na suché pánvi, rozmícháme ji s vývarem, přecedíme, přilejeme smetanu a vaříme pět až deset minut, pak přidáme máslo a trošku soli. Rajský protlak ohřejeme, mícháme a pak přidáme k smetanové omáčce. Brambory zalijeme omáčkou a zapékáme v troubě rozehřáté na 200 stupňů dvacet až pětadvacet minut.


Jít na recept Brambory plněné mletým hovězím >>