| Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Rybář | Domácí účto | Email šablony | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Pletení | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Recepty doma | FormOffice | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Brambory pečené se slaninou


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:23.5.2016

Ingredience:

800 g ve slupce uvařených brambor z minulého dne,
200 g anglické slaniny,
2 lžičky celozrnné hořčice,
4 červené cibule,
4 řapíky celeru,
sůl,
pepř

Popis:

1. Vařené brambory oloupeme a rozpůlíme. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky a na velké pánvi opečeme dokřupava. Vmícháme hořčici.
2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Přidáme ke slanině a společně osmahneme. Řapíkatý celer oloupeme a osušíme, oddělíme zeleň, stáhneme tvrdá vnější vlákna a řapíky pokrájíme na plátky. Zeleň nadrobno posekáme a odložíme stranou. Celer přidáme do pánve a opečeme společně s cibulí a slaninou.
3. Přidáme půlky brambor a za občasného zamíchání opečeme dozlatova a dokřupava. Podle chuti osolíme a opepříme a podáváme sypané sekanými celerovými lístky.

Tip: Jemnější a méně tučný bude tento pokrm se šunkou


Jít na recept Brambory pečené se slaninou >>