| EET Účtenky | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Recepty doma | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Rybář | Formuláře na PC | Email šablony | Pletení | Omalovánky | Snadné hubnutí |
|
| ||||||||
Bramborový chléb | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1kg hladkej múky | ||||||||
Popis: Uvarené, očistené zemiaky postrúhame, prisypeme 1kg hladkej múky, rozmrvíme droždie, pridáme soľ a postupne pridávame vlažnú vodu. Cesto vymiesyme, na doske rukou jemne roztlačíme,alebo rozvaľkáme a poskladáme ako lístkové cesto. 3x po polhodine opakujeme. Potom cesto jemne rozvaľkáme a stočíme ako roládu, prerojíme na polovicu (radšej spravíme dva menšie chlebíky aby sa prepiekli). Necháme postáť 15 min. potrieme slanou vlažnou vodou. Dáme do teplej truby na 15 min - 250 C, potom uberieme na 150 C a necháme 45 min piecť. Nakoniec potrieť ešte slanou vodou. |