| EET Účtenky | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Recepty doma | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Rybář | Formuláře na PC | Email šablony | Pletení | Omalovánky | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bramborový chléb


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:10.7.2009

Ingredience:

1kg hladkej múky
1 droždie 42g
3 polievkové lyžice octu
4 uvarené oloupané zemiaky
cca 6 dcl vlažnej vody
menšia hrsť soli

Popis:

Uvarené, očistené zemiaky postrúhame, prisypeme 1kg hladkej múky, rozmrvíme droždie, pridáme soľ a postupne pridávame vlažnú vodu. Cesto vymiesyme, na doske rukou jemne roztlačíme,alebo rozvaľkáme a poskladáme ako lístkové cesto. 3x po polhodine opakujeme. Potom cesto jemne rozvaľkáme a stočíme ako roládu, prerojíme na polovicu (radšej spravíme dva menšie chlebíky aby sa prepiekli). Necháme postáť 15 min. potrieme slanou vlažnou vodou. Dáme do teplej truby na 15 min - 250 C, potom uberieme na 150 C a necháme 45 min piecť. Nakoniec potrieť ešte slanou vodou.


Jít na recept Bramborový chléb >>