| Snadné hubnutí | Rybář | Recepty doma | DWN.cz | Hromadné emaily | Pletení | Formuláře na PC | Omalovánky | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Email šablony | FormOffice | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bramborová ucpávka


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:14.12.2014

Ingredience:

1,5 kg brambor
1 velká cibule
sladká paprika nebo curcuma
sůl

Popis:

Oloupanou cibuli (vybereme nějakou opravdu velkou) nakrájíme na drobno. Brambory oškrabeme a nastrouháme na jemném struhadle.
Nejlépe v hluboké teflonové pánvi, Versaliu nebo podobném kuchyňském zařízení rozpálíme přiměřené množství oleje, orestujeme cibuli do růžova. Přihodíme nastrouhané brambory. Osolíme, okořeníme.
Dobře promícháme jednak kvůli koření, aby se rovnoměrně rozmístilo v pokrmu, druhak kvůli cibuli.
Olej použijeme proto, aby se koření "rozpustilo".
Smažíme za častého obracení, obracíme po menších částech. Brambory se smažením spojí do takových hrudek, které rovnoměrně opečeme. Nejsme-li si jisti, zda jsou brambory dostatečně osmažené a vlastně udušené, prostě je ochutnáme.
Toto jídlo se dá jíst jen tak, bez jakékoliv přílohy anebo jej můžeme použít jako přílohu. Orestovaná cibule dodává pokrmu jakoby masovou příchuť a tak doporučuji konzumovat doplněné salátem. Vhodné jako hutnější večeře.


Jít na recept Bramborová ucpávka >>