| Email šablony | FormOffice | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Recepty doma | DWN.cz | Počítej Kalorie | Pletení | Omalovánky | Hromadné emaily | Domácí účto | Rybář | EET Účtenky | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bramborová kopýtka z Polska


Doba přípravy:00:20
Počet porcí:3
Autor:
Přidáno/změněno:21.7.2018

Ingredience:

4 uvařené brambory (nastrouhané)
1 hrnek mouky
3 vejce
1 lžíce nastrouhaného tvrdého sýra
2 lžíce posekané petrželky
1 lžička drceného kmínu
sůl
3 lžíce slaniny
2 velké cibule

Popis:

Vyrábíme těsto podobné jako na na bramborové knedlíky. Brambory smícháme s moukou, vejci, sýrem, kmínem a petrželkou. Těsto rozdělíme, vyválíme válečky a ty šikmo nakrájíme.
Uvaříme je ve velkém hrnci s mírně osolenou vodou tak 5 minut. Vyjmeme pomocí děrované naběračky na nahřátý talíř.
Nakrájíme a osmažíme cibuli do sklovata přidáme slaninu a dosmažíme. Směsí polijeme kopýtka.
TIP1: Na konci smažení cibule a slaniny přidáme do směsi asi hrnek kysaného zelí bez vody a polijeme kopýtka.
TIP2: Kopýtka se také mohou po uvaření pouze posypat na másle osmaženou strouhankou a podávat jako příloha, např. k dušeným houbám.
TIP3: Existuje i varianta nasladko, s posypáním strouhanky cukrem a trochou kakaa přelité rozehřátým máslem. V tom případě není třeba petrželky a kmín použijeme v menším množství.


Jít na recept Bramborová kopýtka z Polska >>