| Domácí účto | Hromadné emaily | Pletení | Omalovánky | Rybář | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Recepty doma | DWN.cz | Formuláře na PC | Email šablony | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bramborová galetka


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:5.8.2009

Ingredience:

1kg brambor
150g Aidam 30%
30g másla
3 lžíce oleje
1 cibule
pepř
sůl
tymián
bobkový list

Popis:

Brambory nakrájíme na plátky cca 3mm a rozdělíme na 4 části. Vyšší pánev vymažeme částí másla,nalijeme olej,osolíme a opepříme.Překládáme plátky brambor od středu jako květinu,posolíme,opepříme a zasypeme vrstvou sýra.S další vrstvou brambor si již nemusíme tak hrát a pokračujeme tak,abychom končili vrstvou brambor,kterou polijeme zbytkem másla.Položíme rozříznutou cibuli,2-3 bobkové listy a okořeníme tymiánem. Přikryjeme pokličkou a 30minut zápékáme na mírném ohni. Pokličku odstraníme a 30min.pokračujeme. Odstraníme cibuli a b.list,uvolníme okraje a vyklopíme. Pro 4-člennou rodinu množsví zdvojnásobíme. Je to výborná pikantní příloha k masům a s tatarkou i samostatný sytý pokrm.


Jít na recept Bramborová galetka >>