|
| Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | FormOffice | Formuláře na PC | Pletení | Recepty doma | MojeUnikovka.cz | Email šablony | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | DWN.cz | Omalovánky | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Domácí účto |
|
| ||||||||
|
Bramborák po valašsku | ||||||||
| ||||||||
|
Ingredience: 1 kg brambor | ||||||||
|
Popis: Tvrdý sýr nastrouháme na jemno. Syrové brambory omyjeme, oloupeme a na jemno nastrouháme. Česnek oloupeme, nastrouháme a prolisujeme. Ohřáté mléko přilijeme k nastrouhaným bramborám. Přidáme vejce, hladkou mouku, česnek a zamícháme. Směs osolíme a okořeníme dle potřeby, poté důkladně promícháme. Jestliže je těsto příliš řídké, přidáme mouku, pokud je příliš husté, přidáme mléko. Na středně velké pánvičce rozehřejeme olej, potom na něj rozetřeme těsto a bramboráky z prudka z obou stran osmažíme dozlatova. Bramboráky klademe na talíř a podáváme posypané nastrouhaným sýrem a ozdobené petrželkou. |