| Rybář | Recepty doma | Snadné hubnutí | Omalovánky | Hromadné emaily | EET Účtenky | Domácí účto | Formuláře na PC | Pletení | Počítej Kalorie | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Email šablony | FormOffice | Formuláře ZDARMA |
|
| ||||||||
Bramboráčky s lečem | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 kg brambor | ||||||||
Popis: Syrové brambory oloupeme a na jemno nastrouháme, vodu z nich vymačkáme. Brambory přelijeme horkým mlékem, přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl a koření, zamícháme a zahustíme moukou. Na rozpáleném tuku smažíme dozlatova buď menší, tenké bramboráčky, nebo velké, přes celou pánev. Maso s játry prudce orestujeme, přidáme lečo a koření dle chuti. Malé bramboráčky zdobíme lžící leča s masem, nebo na půlku velkých dáme náplň a překlopíme. Dle chuti můžeme ještě ozdobit jemně nasekanou pažitkou. Náplň můžeme obměnit zrovna z těch pochutin, které máme doma k dispozici !!! |