| Recepty doma | Formuláře na PC | FormOffice | Snadné hubnutí | Rybář | Email šablony | Domácí účto | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Pletení | Počítej Kalorie | Omalovánky | EET Účtenky | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bismarkova vejce


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:13.6.2009

Ingredience:

máslo na formičky
4 vejce
špetka soli
špetka pepře
100 g šunky
4 lžíce sýra parmezán
1 hlávkový salát

Popis:

Máslem vymažeme 4 menší formičky a do každé rozklepneme po jednom vejci. Osolíme a opepříme. Na nudličky nasekáme šunku a promícháme se strouhaným parmezánem. Směsí posypeme vejce. Ve větším hrnci ohřejeme vodu. Formičky pečlivě překryjeme alobalem. Vyrovnáme je do vodní lázně tak, aby byly z třetiny ponořené. Vaříme po dobu asi 10 minut. Párátkem zkusíme, zda jsou vejce dostatečně hotová. Dezertní talířky ozdobíme lístky salátu a pokapeme libovolným salátovým dresinkem. Vyklopíme vejce a přidáme je k salátu. Podáváme s rozpečeným pečivem.


Jít na recept Bismarkova vejce >>