| Zbrojní průkaz | DWN.cz | Domácí účto | Omalovánky | EET Účtenky | Rybář | Snadné hubnutí | Pletení | Formuláře na PC | FormOffice | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Recepty doma | Email šablony | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bílé fazole na řecký způsob


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:15.12.2015

Ingredience:

velké bílé fazole
1 velká cibule nejlépe fialová
1 mrkev
řapíkatý celer
čerstvá rajčata nebo loupaná rajčata z dózy
olivový olej
sůl
pepř.

Popis:

Fazole namočíme večer předem, druhý den vodu slijeme (aby nenadýmaly) a předvaříme je v nesolené vodě.

V hrnci rozehřejeme olivový olej, orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a najemno nasekaný řapíkatý celer. Celé osmahneme a přidáme a) rajčata z dózy b) čerstvá rajčata, která jsme předtím spařili a oloupali. (Takto nám vlastně vznikne klasická rajčatová řecká omáčka, ve které lze připravit v podstatě cokoliv, tedy nejen bílé fazole, jako v tomto případě, ale třeba i cizrnu nebo skopové maso.)

Do omáčky přidáme předvařené fazole a asi půl hodiny ještě povaříme. Můžeme ke konci přidat nasekanou petrželku. Podáváme s bílým chlebem nebo bagetou.


Jít na recept Bílé fazole na řecký způsob >>