| Formuláře na PC | EET Účtenky | Hromadné emaily | Pletení | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Rybář | Snadné hubnutí | FormOffice | Email šablony | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Omalovánky | Počítej Kalorie | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bigoš


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:23.7.2009

Ingredience:

300g uzené klobásy
50g hříbků
200g hovězího masa
200g vepřového masa
500g kysaného zelí
200g slaniny
5dl hovězího vývaru
2dl červeného vína
1lžice cukru
500g brambor
1cibule
kmín
pepř
sůl

Popis:

Zelí propláchněte a nakrájejte na kousíčky. Přidejte kmín a cukr. Zalijte vodou a nechte vařit asi 20 minut společně s nakrájenými houbami. Jestliže jste použili houby sušené, musíte je nejprve máčet několik hodin v mléce. Mezitím nakrájejte na kostičky slaninu a na pánvi ji zprudka opečte. Pak přidejte jemně nakrájenou cibuli a maso (nejvhodnější je hovězí zadní a vepřový bůček) nakrájené na malé kousky. Jakmile cibule zezlátne a maso se ze všech zatáhne, zalijete je hovězím vývarem. Vařte asi 15 min. potom přidejte klobásku (nakrájenou na plátky) a červené víno. Po deseti minutách vsypte obsah pánve do hrnce se zelím. Zamíchejte a duste pod pokličkou asi půl hodiny. Osolte a opepřete, bez pokličky nechte vydusit tak, aby tekutiny bylo co nejméně. Nakonec vmíchejte vařené brambory.


Jít na recept Bigoš >>