|
| Recepty doma | FormOffice | EET Účtenky | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Domácí účto | MojeUnikovka.cz | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Email šablony | Hromadné emaily | Pletení | DWN.cz |
|
| ||||||||
|
Bifteky | ||||||||
| ||||||||
|
Ingredience: 800 g hovězí svíčkové | ||||||||
|
Popis: Svíčkovou odblaníme a maso nakrájíme na 4 špalíky. Lehce je naklepeme dlaní, osolíme, opepříme a pokapeme po obou stranách olejem. Necháme 30 minut v lednici odležet. Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z masoxu. Důkladně rozkvedláme, přidáme smetanu a pečlivě promícháme. Asi 20 minut za stálého míchání povaříme. Do omáčky přidáme zelený pepř (asi 1/2 roztlučeme) a krátce prohřejeme. Maso opečeme na rozpáleném oleji asi 7 minut z každé strany. Biftek servírujeme s omáčkou. Jako přílohu podáváme hranolky, krokety nebo opečené brambory. |