| Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Rybář | EET Účtenky | FormOffice | Pletení | Omalovánky | Recepty doma | Domácí účto | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Email šablony | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Beruščin štrůdl


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:22.8.2016

Ingredience:

3 hrnky hladké mouky
250 g 100%tuku (IVA)
1 žloutek
hrnek mléka
špetka soli
1-1.5kg jablek
skořice
vanilkový cukr
cukr krupice
strouhanka
práškový cukr

Popis:

Tuk nastrouháme do větší mísy.Přidáme hladkou mouku,žloutek,sůl a hrnek vlažného mléka a vypracujeme těsto.Nesmí se lepit.Těsto dáme na chvíli do lednice a pak je rozdělíme na čtyři části.Těsto rozválíme na tenký plát a posypeme strouhankou.Oloupaná a nastrouhaná jablka poklademe na plát a posypeme cukrem(cukru dáme podle kyselosti jablek),skořicí a vanilkovým cukrem a nakonec opět strouhankou(aby nám štrůdl neprasknul.)Nyní těsto svineme do rolády a dáme na plech,na kterým máme pečící papír.Pečeme asi při 170°po dobu 30-40min.Po 10-15 min.potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Podáváme posypané práškovým cukrem.


Jít na recept Beruščin štrůdl >>