| Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Email šablony | Pletení | DWN.cz | Rybář | Recepty doma | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Formuláře na PC | Domácí účto | FormOffice | Hromadné emaily |
|
| ||||||||
Beruščin štrůdl | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 3 hrnky hladké mouky | ||||||||
Popis: Tuk nastrouháme do větší mísy.Přidáme hladkou mouku,žloutek,sůl a hrnek vlažného mléka a vypracujeme těsto.Nesmí se lepit.Těsto dáme na chvíli do lednice a pak je rozdělíme na čtyři části.Těsto rozválíme na tenký plát a posypeme strouhankou.Oloupaná a nastrouhaná jablka poklademe na plát a posypeme cukrem(cukru dáme podle kyselosti jablek),skořicí a vanilkovým cukrem a nakonec opět strouhankou(aby nám štrůdl neprasknul.)Nyní těsto svineme do rolády a dáme na plech,na kterým máme pečící papír.Pečeme asi při 170°po dobu 30-40min.Po 10-15 min.potřeme rozšlehaným vajíčkem. |