| Recepty doma | Email šablony | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Rybář | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Omalovánky | Pletení | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | DWN.cz | FormOffice | Domácí účto |
|
| ||||||||
Bažant na smetaně | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 bažant | ||||||||
Popis: Oškubaného, vykuchaného a dobře očištěného bažanta opalte, opláchněte ve vlažné vodě, osušte a osolte a opepřete na povrchu i uvnitř. Do bažanta vložte kousek másla. Bažanta vložte do kastrolu prsy dolů na rozehřáté máslo, přidejte cibuli rozkrojenou na půlky, bažanta potřete rozehřátým máslem a pečte půl hodiny v málo vyhřáté troubě. Potom jej obraťte, podlijte smetanou a upečte doměkka za občasného přelévání mastnou šťávou. Cibuli vyjměte a do šťávy vmíchejte několik kapek citrónové šťávy. Podávejte s dušenou rýží a s kompotem. |