|
| Omalovánky | Pletení | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Email šablony | Zbrojní průkaz | MojeUnikovka.cz | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | DWN.cz | Formuláře na PC | Recepty doma | FormOffice | Domácí účto |
|
| ||||||||
|
Bažant na smetaně | ||||||||
| ||||||||
|
Ingredience: 1 bažant | ||||||||
|
Popis: Oškubaného, vykuchaného a dobře očištěného bažanta opalte, opláchněte ve vlažné vodě, osušte a osolte a opepřete na povrchu i uvnitř. Do bažanta vložte kousek másla. Bažanta vložte do kastrolu prsy dolů na rozehřáté máslo, přidejte cibuli rozkrojenou na půlky, bažanta potřete rozehřátým máslem a pečte půl hodiny v málo vyhřáté troubě. Potom jej obraťte, podlijte smetanou a upečte doměkka za občasného přelévání mastnou šťávou. Cibuli vyjměte a do šťávy vmíchejte několik kapek citrónové šťávy. Podávejte s dušenou rýží a s kompotem. |