| Hromadné emaily | EET Účtenky | Formuláře na PC | FormOffice | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Pletení | Domácí účto | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Počítej Kalorie | Rybář | Snadné hubnutí | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bažant na slanině - delikatesa


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:5.11.2014

Ingredience:

mandle............200 g
máslo.............200 g
maso bažantí......2 kusy celý bažant
olej..............2 lžíce
slivovice.........1 dcl
švestky...........250 g povidla
švestky...........200 g sušené
bobkový list
jalovec
koriandr
nové koření
pepř
sůl
tymián
vývar

Popis:

Očištěného bažanta vypereme a oddělíme stehýnka. Kůži můžeme ponechat, nebo stáhnout. Prsíčka vykostíme, osolíme a necháme odležet v chladu. Stehna opečeme na másle, posypeme kořením, zalijeme vývarem a dusíme do měkka.

Dále vezmeme povidla, která dochutíme solí, pepřem, přidáme vypeckované švestky a mandle.Nakonec vše zalijeme slivovicí.

Bažantí prsa naklepeme a prudce opečeme na oleji. Maso servírujeme polité připravenou omáčkou.

Jako příloha jsou vhodné bramborové placky.


Jít na recept Bažant na slanině - delikatesa >>