| Rybář | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Hromadné emaily | DWN.cz | Domácí účto | FormOffice | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Omalovánky | EET Účtenky | Pletení | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bažant dušený na víně


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:14.8.2009

Ingredience:

1 bažant
30g másla
80g prorostlého vepřového masa
2 lžíce brandy
1 dl bílého vína
sůl

Popis:

V horkém kastrolu rezehřejeme máslo, přidáme maso pokrájené na kostičky, očištěného , osoleného bažanta a opečeme ho po všech stranách. Přelijeme jej brandy, několik sekund povaříme a potom dusíme doměkka pod pokličkou. Při dušení jej jednou obrátíme a podle potřeby podlijeme vodou. Měkkého bažanta vyjmeme, rozdělíme na porce a přeložíme na talíře, do šťávy přilijeme víno, krátce povaříme a když trochu zhoustne, podlijeme jí porce bažanta. Podáváme s dušenou rýží a s rybízovým kompotem.


Jít na recept Bažant dušený na víně >>