| Snadné hubnutí | Pletení | FormOffice | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Email šablony | Formuláře na PC | Recepty doma | Počítej Kalorie | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | MojeUnikovka.cz | DWN.cz | Domácí účto | EET Účtenky |
|
| ||||||||
Bažant dušený na víně | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 bažant | ||||||||
Popis: V horkém kastrolu rezehřejeme máslo, přidáme maso pokrájené na kostičky, očištěného , osoleného bažanta a opečeme ho po všech stranách. Přelijeme jej brandy, několik sekund povaříme a potom dusíme doměkka pod pokličkou. Při dušení jej jednou obrátíme a podle potřeby podlijeme vodou. Měkkého bažanta vyjmeme, rozdělíme na porce a přeložíme na talíře, do šťávy přilijeme víno, krátce povaříme a když trochu zhoustne, podlijeme jí porce bažanta. Podáváme s dušenou rýží a s rybízovým kompotem. |