| Zbrojní průkaz | Pletení | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Omalovánky | Recepty doma | Rybář | Formuláře ZDARMA | Email šablony | DWN.cz | EET Účtenky | Formuláře na PC | FormOffice | Počítej Kalorie | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bavorské vdolečky


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:19.7.2009

Ingredience:

100 g másla
50 g moučkového cukru
sůl
2-3 žloutky
citronová kůra
200 ml mléka
20 g droždí
400 g polohrubé mouky
olej na smažení
rybízová zavařenina
šlehačka nebo jogurt na ozdobení

Popis:

Máslo utřeme do pěny, přidáme sůl, žloutky, strouhanou kůru, cukr a třeme 15-20 minut. Potom přidáme z droždí připravený vykynutý kvásek, vlažné mléko a prosátou mouku. Vypracujeme těsto (nesmí být tuhé) a necháme vykynout. Vykynuté těsto vyválíme na tloušťku prstu, formičkou vykrajujeme vdolečky, které na pomoučeném válu necháme ještě kynout. Vykynuté smažíme v rozpáleném oleji nejprve přikryté, pak je obrátíme a smažíme bez přikrytí. Při vkládání do oleje vtlačíme do každého vdolku důlek, do kterého po usmažení dáme rybízovou zavařeninu. Před podáváním ozdobíme šlehačkou nebo jogurtem.


Jít na recept Bavorské vdolečky >>