|
| Formuláře na PC | Pletení | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Počítej Kalorie | DWN.cz | Omalovánky | Domácí účto | MojeUnikovka.cz | EET Účtenky | FormOffice | Hromadné emaily | Snadné hubnutí |
|
| ||||||||
|
Bánovská kyselice | ||||||||
| ||||||||
|
Ingredience: 1/2 kg bielej fazule | ||||||||
|
Popis: Do hrnca dáme asi 2,5 litra vody do ktorej varíme deň vopred namočenú bielu fazuľu. Pridáme namočené huby, na hrubšie plátky pokrájaný zeler, pozdĺžne a ešte napoly prekrojenú mrkvu a petržlen, bobkový list, majorán a varíme pokým fazuľa nezmäkne (v tlakovom hrnci asi 45 minút). V osobitnom hrnci v malom množstve vody varíme asi 45 minút kapustu, ktorú – ak bola kyslejšia – vyžmýkame a vodu odložíme. Na masle speníme múku, do zásmažky pridáme smotanu, privedieme do varu a odstavíme. Z uvarenej fazule vyberiem zeleninu a bobkový list. Mrkvu a zeler prepasírujeme a vložíme k fazuli. K fazuli pridáme kapustu aj s vodou, v ktorej sa varila a smotanu so zásmažkou. Krátko povaríme, podľa chuti pridáme soľ. Ak je kyselica málo kyslá, pridáme vodu z kapusty a ešte krátko povaríme. |