| Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Pletení | Recepty doma | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Email šablony | Domácí účto | Omalovánky | FormOffice | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Hromadné emaily | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Baklava z listového těsta


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:11.7.2009

Ingredience:

Sirup:
340 g cukru
6 lžic medu
340 ml vody
1 lžíce citronové šťávy
Těsto:
450 g listového těsta
120 g másla
120 g nasekaných vlašských ořechů
1/2 lžičky skořice
1 1/2 lžíce cukru

Popis:

Sirup připravíme smícháním všech surovin, které necháme na mírném ohni rozpustit. Poté oheň zesílíme a necháme sirup vařit až do zhoustnutí. Poté necháme zchladit. Troubu předehřejeme na 180 °C. Máslem vymažeme obdélníkovou zapékací formu o velikosti asi 30x20 cm. Listové těsto rozdělíme na tři části a z každé vyválíme plát. Jeden plát položíme na dno formy. Smícháme oříšky, cukr, skořici a polovinu směsi potřeme na těsto. Pokryjeme dalším plátem těsta a na něj dáme zbylé oříšky. Navrch dáme poslední plát a potřeme ho máslem. Ostrým nožem nařízneme na povrch vzorek diamantu (plát nesmíme proříznout !). Těsto pokropíme vodou a pečeme 30 minut, poté zvýšíme teplotu a pečeme ještě 15 minut, až je moučník křupavý. Hotové vyndáme z trouby a ihned polijeme sirupem. Necháme vychladnout a krájíme.


Jít na recept Baklava z listového těsta >>