| Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Pletení | EET Účtenky | FormOffice | Rybář | Domácí účto | Snadné hubnutí | Email šablony | Recepty doma | DWN.cz | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Omalovánky |
|
| ||||||||
Bagetky | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 kg hladké mouky | ||||||||
Popis: Plech poprášíme moukou. Mouku prosejeme do mísy, uprostřed vyhloubíme důlek a z droždí, vody a trochy mouky zaděláme kvásek, zaprášíme moukou a necháme 15 minut kynout, dokud se na povrchu nezačnou tvořit trhlinky. Mouku osolíme, promícháme s kváskem a vypracujeme hladké těsto. Mísíme tak dlouho, až se začnou na těstu tvořit bubliny a těsto se nechytá mísy. Vypracované těsto poprášíme moukou a necháme přikryté kynout při pokojové teplotě asi 2,5 hodiny. Vykynuté těsto vyndáme na pomoučený vál, rozdělíme na 5 dílů, vyválíme dlouhé válce, přendáme na plech a na plechu necháme ještě přikryté 15 minut kynout. Troubu vyhřejeme na 250°C. Ostrým nožem nakrojíme do každé bagety šikmé zářezy, potřeme vlažnou vodou a pečeme 35 až 40 minut na druhé příčce odspodu. Na dno trouby postavíme ohnivzdornou misku s vodou |