| Snadné hubnutí | Email šablony | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Pletení | Hromadné emaily | FormOffice | Recepty doma | Rybář | EET Účtenky | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Domácí účto | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bábovka s vínem


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:12
Autor:
Přidáno/změněno:9.9.2014

Ingredience:

500g polohrubej muky
250ml mlieka
150g cukru
50g drozdia
100g zmäknuteho masla
100g hrozienok
4 zltky
1 vanilkovy cukor
150ml sladkeho cerveneho vina
4 lyzice citronovej stavy
tuk na vymastenie formy

Popis:

1. Drozdie rozdrobime, pridame lyzicu cukru a asi 1/5 muky. Dolejeme vlazne mlieko tak, aby sme ziskali kvasok konzistencie hustej smotany. Povrch posypeme
mukou a nechame vykysnut. Hrozienka zalejeme vriacou
vodou, nechame nechame niekolko minut postat a scedime

2. Do kvaska pridame zvysneho mlieka, zltky,muku
cukor a zmäknute maslo a 150ml cerveneho vina.
Vymiesame riedsie cesto, ktore sa musi odlepovat od
ruky (keby bolo cesto prilis huste, treba pridat trocha mlieka). Hrozienka pridame do cesta. Dôkladne
vymiesime a nechame vykysnut 35 minut.

3. Cesto vlozime do vymastenej babovkovej formy s priemerom 25cm. Dome do rury a pri teplote 160°C
pecieme 40-50min. Upecenu babovku popichame vydlickou a polejeme zmesou vina a citronovej stavy.

4. Nechame postat 40 minut a jedlo je hotove.


POLEVA: Cukor dôkladne vymiesame s vinom a polejeme babovku. Nechame stuhnut.


Jít na recept Bábovka s vínem >>