| FormOffice | DWN.cz | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Rybář | Pletení | Email šablony | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Domácí účto | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Babičiny nudle na husto


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:5.4.2015

Ingredience:

1 ks slepice nebo kuře (pokud možno pěkně tučné)
1 ks sáček plévkové zeleniny (mražené)
4 ks vejce
polohrubá mouka
sůl
pepř
muškátový květ
lžíce oleje

Popis:

Slepici nebo kuře se zeleninou uvaříme tak aby maso bylo měké nejlépe v tlakovám hrnci. Z vajec, mouky a oleje vypracujeme těsto na domácí nudle - ty jsou základem úspěchu a chuti tohoto pokrmu (nepoužívejte hotové kupované nudle není to ono). Uvařenou slepici nebo kuře scedíme a necháme vychladnout a následně obereme maso bez kůže. Masa použijeme dle velikosti drůbeže, ale mělo by stačit z poloviny. Nákrájené domácí nudle na tenko dáme do pekáče nebo kastrolu a zalijeme vývarem (hlavně vrchní část vývaru kde je vyvařený tuk z drůbeže. Vývaru nalije tolik aby byly nudle potopené.Vývar s nudlemi uvedeme opět do varu a vaříme tak dlouho až jsou nudle měké a vývar takřka vyvařený (podle potřeby při vaření nudlí do měka přiléváme vývar dle potřeby, aby se nudle nepřipálily. Přidáme na drobno nakrájené maso z drůbeže osolíme, opepříme a ochutíme špetkou muškátového květu.Maso zamícháme do nudlí a dáme zapéci do předem vyhřáté trouby (jako šunko fleky).
Dobrou chuť přeje Jirka


Jít na recept Babičiny nudle na husto >>