| Rybář | EET Účtenky | Domácí účto | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Omalovánky | Pletení | Hromadné emaily | FormOffice | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | DWN.cz | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Babiččina svíčková


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:23.8.2013

Ingredience:

1 a 1/2kg falešné svíčkové
3-4 sáčky mražené zeleniny pod svíčkovou ( mrkev petržel
celer )
2 cibule
10 kuliček celého pepře
10 kuliček nového koření
3 bobkové listy
sůl
2 lžice octa
2 lžíce sádla
10dkg špeku
2-3 lžíce hladké mouky
1/2 l mléka
3/4 l smetany
1 zakysaná smetana
worchesterová omáčka
karamel
plátky z 1 pomeranče
brusinkový kompot
šlehačka

Popis:

Maso odblaníme a vcelku vložíme do mísy, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mraženou zeleninu, v plátně zavázané a rozdrcené koření ( pepř, nové koření , bobkový list ), ocet, 2 lžičky soli a zalijeme vodou tak, až je maso zakryté. Dáme do chladu odležet minimálně do druhého dne. V tlakovém hrnci na sádle vyškvařit špek, vložit scezenou zeleninu z masa, osmahnout, pak vložit maso a osmahnot, aby se trochu zatáhlo. Pak zalít do cca 1/2 výšky masa nálevem, přidat balíček s kořením a dusit do skoro měkka. Pak vyjmout maso a balíček, zeleninu zaprášit moukou a zalít mlékem. Provařit. Lehce nechat vychladnout a pak tyčovým mixérem rozmixovat, přidat smetanu a v zakysané smetaně rozmichánou lžičku hladké mouky. Dochutit solí, worchesterovou omáčkou, karamelem. Dle potřeby zředit smetanou nebo zahustit smetanou s rozšlehanou moukou. Vrátit nakrájené maso a lehce provařit. Při servírování maso ozdobíme pomerančem, na něj dáme kopeček šlehačky a lžičku brusinek


Jít na recept Babiččina svíčková >>