| Omalovánky | Počítej Kalorie | Rybář | DWN.cz | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Email šablony | Domácí účto | FormOffice | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Recepty doma | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Babiččin jablečný štrůdl


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:15.11.2015

Ingredience:

na těsto:
250 g polohr.mouky
1 hera
1 polotučný tvaroh
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
na náplň:
1-1,5kg srouhaných jablek
cukr krupice
skořice
rozinky
vlašské ořechy
mouč.cukr na posypání

Popis:

Smícháme mouku s práškem do pečiva,přidáme nakrájenou heru,tvaroh a vanilkový cukr.Vše promícháme a zpracujeme těsto rukama až je hladké.Zabalíme ho do potravinové fólie a dáme na 1/2 až jednu hodinu do lednice.
Mezitím oloupeme a nastrouháme jablka a připravíme si ostatní suroviny na náplň.
Na moukou vymazané ploše vyválíme z těsta tři obdélníky tenké asi 3 mm.Na každý z nich do středu naneseme nastrouhané jablka ve velké vrstvě,posypeme asi dvěmi lžícemi krupicového cukru,hrstí rozinek,vlašských ořrechů a zasypeme skořicí.Přehodíme obě dlouhé strany přes vrstu jablek a nakonec kratší strany.Vytvoříme šišky a přeneseme je opatrně na plech a počeme cca při 170°C v předem vyhřáté troubě asi 35-40 minut


Jít na recept Babiččin jablečný štrůdl >>