| Formuláře na PC | Domácí účto | Snadné hubnutí | Rybář | Počítej Kalorie | Recepty doma | Hromadné emaily | EET Účtenky | Email šablony | DWN.cz | FormOffice | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Pletení | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Alenčino rizoto


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:7.10.2015

Ingredience:

3 kuřecí čtvrtky (kdo šetří a nevadí mu práce
tak může použít i několik kuřecích koster)
1 velká cibule
4 sáčky rýže (nejlépe parboleid)
250 ml smetany ke šlehání
sůl
popřípadě konzervovaná kukuřice
hrášek či mražená zelenina

Popis:

Kuřecí čtvrty osolíme, vložíme do pekáčku, zalijeme poměrně velkým množstvím vody (tak 1,5-2 hrnky) a přidáme také nakrájenou cibuli. Upečeme do měkka. Necháme trošku zchladnout, vykostíme a nakrájíme na malé kousky. V pekáčku by nám mělo zbýt dost šťávičky, do které vsypeme neuvařenou rýži (bez sáčků), kousky masa a zalijeme smetanou. Dobré je dát slupky zbavené pokrájené rajče. Přikryjeme a dáme péct. Musíme kontrolovat a průběžně podle potřeby dolévat vodou nebo ještě lépe vývarem! A taky ochutnávat, jestli už je rýže měkká. Nakonec můžeme vmíchat mraženou zeleninu nebo konzervu nějaké té kukuřice nebo hrášku atd. To už záleží na chuti každého.


Jít na recept Alenčino rizoto >>