| Snadné hubnutí | Rybář | Počítej Kalorie | DWN.cz | FormOffice | Omalovánky | Domácí účto | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Pletení | Recepty doma | Hromadné emaily | EET Účtenky | Email šablony | Zbrojní průkaz |
|
| ||||||||
Alenčino rizoto | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 3 kuřecí čtvrtky (kdo šetří a nevadí mu práce | ||||||||
Popis: Kuřecí čtvrty osolíme, vložíme do pekáčku, zalijeme poměrně velkým množstvím vody (tak 1,5-2 hrnky) a přidáme také nakrájenou cibuli. Upečeme do měkka. Necháme trošku zchladnout, vykostíme a nakrájíme na malé kousky. V pekáčku by nám mělo zbýt dost šťávičky, do které vsypeme neuvařenou rýži (bez sáčků), kousky masa a zalijeme smetanou. Dobré je dát slupky zbavené pokrájené rajče. Přikryjeme a dáme péct. Musíme kontrolovat a průběžně podle potřeby dolévat vodou nebo ještě lépe vývarem! A taky ochutnávat, jestli už je rýže měkká. Nakonec můžeme vmíchat mraženou zeleninu nebo konzervu nějaké té kukuřice nebo hrášku atd. To už záleží na chuti každého. |