| Omalovánky | FormOffice | Domácí účto | Snadné hubnutí | Email šablony | Rybář | Formuláře ZDARMA | Pletení | DWN.cz | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Formuláře na PC | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Adamova kuřecí křídýlka na zázvoru


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:7.6.2009

Ingredience:

12 kuřecích křidýlek
mletý zázvor
mouka
mletá sladká paprika
česnek
sůl
pepř
krystalový cukr
škrob
tuk na smažení

Popis:

Křídýlka omyjeme osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce a zprudka osmahneme na rozpáleném tuku, až se kůžička zatáhne.
Takto připravené maso vložíme do pekáče a v předehřáté troubě je pečeme do poloměkka.
Poloměkké křidýlka potřeme směsi mletého zázvoru, mleté papriky a pepře.
Vložíme je zpět do rozpálené trouby a necháme dopéci dozlatova.
Potom již měkká křídýlka vyjmeme a uchováme v teple.
Zbylý tuk v pekáči lehce zaprášíme hladkou moukou, orestujeme a zalijeme malým množstvím studené vody.
Když se šťáva povaří až tuk začne vystupovat na povrch ochutíme ji solí, pepřem a můžeme také trochu osladit a přidat drcený česnek.
Škrobovou moučkou zahustíme ještě podle potřeby a touto šťávou křídýlka poléváme.
Příloha:rýže


Jít na recept Adamova kuřecí křídýlka na zázvoru >>