| Omalovánky | DWN.cz | Domácí účto | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | FormOffice | Email šablony | Hromadné emaily | Rybář | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pestrá rýžová pánev – paella


Doba přípravy:01:45
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:21.12.2013

Ingredience:

2 červené papriky
600 g rajčat
1 velkou cibuli
5 stroužků česneku
300 g čerstvého nebo mraženého hrášku
1 kuře ( 1,2 kg)
250 g vepřové ledvinky
400 g mušlí
6 velkých neloupaných syrových krevet
8 PL olivového oleje
mletý černý pepř
1 balení šafránů
1 KL sladké papriky
1 bobkový list
1 1/4 l masového vývaru
500 g rýže s kulatými zrny
1 citron

Popis:

Předehřejte troubu na 250 stupňů. Pečeme v ní paprikové lusky asi 20 minut na roštu, až se na nich nadělají puchýřky a slupka zhnědne. Pak je vyjměte, oloupejte, zbavte semen a přepážek a nakrájejte na tenké proužky. Teplotu trouby stáhněte.

Spařte rajčata, oloupejte je, podélně rozpulte, vyjměte semínka, odřízněte stopku a nakrájejte na větší kousky . Vyloupejte hrách.

Maso kuřete nakrájejte na 12 kousků. Vepřovou ledvinku nakrájejte na kostky. Mušle důkladně vydrhněte kartáčkem pod tekoucí vodou. Opláchněte krevety.

Olivový olej ohřejte na hlubší pánvi nebo nižším velkém kastrolu na kousky drůbeže v něm po všech stranách na prudkém ohni osmahněte, osolte, opepřete a pak je vyjměte. Stejným způsobem osmažte kousky masa. Potom smažte mušle, až se otevřou. Ty, které se při smažení neotevřou, vyhoďte. Jsou nepoživatelné. Osmažte pak i krevety, až dostanou pěknou červenou barvu. Maso, drůbež a plody moře nechte v teple.

Na zbývajícím tuku poduste cibuli a česnek, až zeskelnatí. Přidejte rajčata a hrášek a duste asi 5 minut, přimíchejte šafrán, mletou papriku, osolte a silně opepřete. Pak přidejte bobkový list. K varu přiveďte vývar.

K ostatním přísadám na pánvi přisypte rýži, zalijte vařícím vývarem a nechte vařit ještě asi 25 minut, až rýže vpije téměř všechnu tekutinu. Přimíchejte nakrájenou papriku, ochuťte a podle potřeby přikořeňte.

Kousky drůbeže, kostky masa, mušle a krevety dekorativně rozložte na rýži. Pánev s paellou přikryjte alobalem a dejte do předehřáté trouby asi na 15 minut zapéct. Paellu servírujte v pánvi nebo v nízkém kastrolu.


Jít na recept Pestrá rýžová pánev – paella >>